2015. augusztus 24., hétfő

Káposztás hajtóka

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, előtte pedig nagymamám sütötte gyakran a káposztás hajtókát. Nem is kell mellé más, mint egy laktató leves, és máris kész az ebéd!

Hozzávalók:
kb. 60 dkg liszt
1 ek. só
1 tojás
1 kis pohár tejföl
20 dkg zsír

A töltelékhez:
1 nagyobb fej káposzta
3 ek. só,
2 dl olaj
őrölt bors



A káposztát lereszeljük és besózzuk. Miután levet eresztett, kinyomkodjuk, és az olajban puhára pároljuk, megborsozzuk ízlés szerint, és kihűtjük.

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk lisztezett felületen jól átgyúrjuk és két részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a káposzta felét. Nem tekerjük a tésztát, csak 3 részbe hajtjuk, és kb. 10 cm-es hosszúkás darabokra vagdossuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, és előmelegített (kb. 190 fokos) sütőben aranybarnára sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése