A recept anyukámtól származik, igaz ő általában töltött hússal együtt szokta készíteni. Ez maga a töltelék, amiből két adag készül, egy adag megy a húsba, egy adagot pedig külön tepsiben szokott megsütni.
Most őzgerinc formában készült - egy vegetáriánus vendég kedvéért - csirkemáj nélkül, burgonyapürével tálalva.
Hozzávalók:
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
3 db zsemle
3 db főtt tojás
3 db nyers tojás
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
3 db zsemle
3 db főtt tojás
3 db nyers tojás
1 dl tej
3 ek. tejföl
5 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só,bors
petrezselyem
Ha hússal szeretnénk készíteni: 3-4 db csirkemáj
A nyers tojásokat a tejföllel, sóval, borssal jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, majd az olajon megdinsztelt, reszelt hagymát (olajjal együtt), a reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet. Legvégül beleforgatjuk a kockára vágott főtt tojást. Egy őzgerincformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beletöltjük az elkészített masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amennyiben csirkemájjal készítjük, apróra vágjuk és azt is hozzákeverjük a masszához.
Amennyiben csirkemájjal készítjük, apróra vágjuk és azt is hozzákeverjük a masszához.
Hány fokon és mennyi ideig kell sütni?
VálaszTörlésTetszik a recept. Elkészítem. Köszönöm!
VálaszTörlés