2016. február 5., péntek

Szakácsmustra, 16. forduló kiírása

A Szakácsmustra játék előző fordulójának házigazdája, Okki keresett meg azzal, hogy lenne-e kedvem vállalni a soron következő játék lebonyolítását, ezúton is köszönöm a felkérést. 

A mustrát Sasó hívta életre bő két évvel ezelőtt, hogy őt idézzem: "Aki vállalja a játékot, annak adott határidőre kell az adott szakácstól valamit készítenie, a beérkezett receptekből, fotókból készül egy összefoglaló és indul a következő forduló egy újabb szakáccsal és egy újabb vállalkozó szellemű házigazdával." 

Az összefoglalót olvasva szomorúan láttam, hogy a rengeteg gasztroblogger közül mindössze öten (!) vettünk részt a játékban. Kíváncsi lennék rá, mi lehet az oka ennek az érdektelenségnek? Véleményem szerint játszani jó, és feltételezem, hogy aki szeret a konyhában ügyködni, szívesen megismerkedik új receptekkel, esetleg általa korábban nem ismert szakácsokkal. No, de nem szaporítom tovább a szót, az biztos hogy én minden elkészült és beküldött finomságnak örülni fogok. :)

A kiválasztottam Lorraine Pascale, akit a TV Paprikán futó műsorai révén ismertem meg. 

 

Hogy egy gyönyörű manöken főzni is tudjon - létezik ilyen? Nagyon is! Ezt bizonyítja Lorraine Pascale, aki sütőtudományával szakított ki magának helyet a gasztronómia túlzsúfolt világában. 
16 évesen felfigyelt rá az egyik modellügynökség embere,  és pillanatok alatt a legnagyobb márkáknak kezdhetett dolgozni, mint a Chanel, Donna Karan, Lagerfeld vagy a Versace. Ám sikerei ellenére egy idő után újra elkezdte keresni önmagát, különféle kurzusokba fogott, sorra került egy főzőtanfolyam is, ahol végre ráébredt, mivel szeretne valójában foglalkozni.
Végül a híres Leith's School of Food and Wine iskolában szerzett International Culinary Arts in Pastry diplomát. Ezt követően pedig a világ legismertebb konyháin vállalt munkát: dolgozott többek között a Petrusnál, a Mandarin Orientalnál, a Gilgamesnél és a Wolseleynél is.
Nagy álma valósult meg, amikor élete első főzős sorozata, a Baking Made Easy elindult a BBC 2-n. A nézők imádták, ahogy a sütés szeretetéről beszélt és mindez sugárzott is róla. A sztárséf a Home Cooking Made Easy című sorozattal úgy érezte, képes megmutatni mindent, ami ő maga: elegáns, stressz-mentes főzés, nagyszerű végeredménnyel. (forrás: femina.hu) 


Recepteket az alábbi helyeken (is) találhatunk: Kérem, hogy az elkészült receptek linkjét egy fotóval együtt az alábbi címre küldjétek:

konyhavirtuoz@gmail.com

Beküldési határidő: 2016. március 20. 

Ha valakinek nincs blogja, de szívesen játszana, bátran küldje el a recept leírását és egy fotót e-mailben. 

Mindenkinek jó sütés-főzést kívánok! 
Az eddigi fordulókban a következő szakácsoktól kóstolhattunk: 

1. Sasó - Gordon Ramsay
2. Marka - Jamie Oliver
3. Kisildi - Nigella Lawson
4. Dina - Rachel Allen
5. Juci - Donal Skehan
6. Süni - Hugh Fearnley-Whittingstall
7. Pitelány - Julia Child
8. Őrült Szakács - Frank Júlia
9. Fűszermánia Gabi - Lajos Mari
10. Vöröskaktusz - Stahl Judit
11. Vanilin - Benke László
12. Mrs Same - Anna Olson
13. Martinelli - Curtis Stone
14. Éva - Buday Péter
15. Okki - Martha Stewart

8 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 3. Megpróbálok összehozni valamit ezúttal. Kitettem a blogba a kiírást is.
  korsocska.blogspot.hu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a hírverést, várlak szeretettel!

   Törlés
 4. Igyekszem időben elkészülni! Sajnos én is tapasztaltam az érdektelenséget, mindössze hárman voltunk abban a fordulóban mikor nálam volt a staféta pedig jó kis játék!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, örülök ha jössz te is, remélem minél többen összegyűlünk! :)

   Törlés
 5. Sajnos én most nagyon kiestem a játékból, de most csatlakozom! :)

  VálaszTörlés