2013. szeptember 28., szombat

Körtelé

Ha van időnk, készítsünk otthon gyümölcsleveket. Tartósítószer- és adalékanyagmentes, úgyhogy garantáltan egészségesebb mint a dobozos változatok. Persze valamivel több időbe kerül, mint a boltban leemelni a polcról, otthon pedig felbontani, de megéri a fáradságot.

Hozzávalók:
1 kg körte
2-3 evőkanál méz
fél rúd fahéj
6 db szegfűszeg
fél citrom

A körtét meghámozzuk és apróra vágjuk, beletesszük egy fazékba, hozzáadjuk a mézet és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. A fűszereket beletesszük egy teatojásba, és a fazékba lógatjuk. Puhára főzzük a körtét, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A citrom levét kifacsarjuk, hozzákeverjük a körteléhez. Üvegekbe szűrjük, és hűtőben tároljuk. Pár nap alatt fogyasszuk el. Ebből az adagból kb. 2 liter körtelé lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése