2013. szeptember 30., hétfő

Lekváros prósza - SAD, 18. forduló

Falusi konyha, népi ízek... a Süss! Alkoss! Díszíts! játék aktuális fordulójának kiírását olvasva nekem ez a népies étel jutott eszembe, melyet az egész országban ismernek. Ahány táj, ahány konyha, annyiféleképpen készíthető, édesen vagy sósan, kukoricaliszttel, kukoricadarával vagy - mint jelen esetben - finomliszttel. Én most egy édes változatot sütöttem, házi ribizlilekvár került a tetejére.

Hozzávalók:
1 nagy pohár kefír (45 dkg)
2 tojás
20 dkg liszt
csipetnyi só
A tetejére: tetszés szerinti lekvár, tejföl, cukor.

A kefírt, a tojásokat, csipetnyi sót és a lisztet egy tálba öntjük és habverővel simára keverjük. Zsírral kikent tepsibe öntjük a tésztát, a tetejére kanállal lekvárt halmozunk. A tejfölhöz keverünk egy pici cukrot, és ezt is a tésztára kanalazzuk. Előmelegített sütőben sütjük.


sütés előtt

2 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés