2014. február 23., vasárnap

Narancsos-gránátalmás sajttorta

A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe és mindemellett kiváló antioxidáns. Az Aphrodité gyümölcseként is ismert finomság napjainkban egyre közkedveltebbé válik, sokan azonban nem is tudják, milyen fontos szerepet játszik egészségünk és szépségünk megőrzésében. Számos megbetegedés ellen nyújt védelmet, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kiválóan erősíti az immunrendszert, segít védekezni a meghűléses megbetegedések ellen. Antioxidáns hatásának köszönhetően pedig csökkenti a káros koleszterinszintet a vérben, valamint a vérnyomást.


Hozzávalók:
25 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 gránátalma
1 narancs

A kekszet törjük össze, vagy daráljuk le. Tegyük át egy tálba, keverjük hozzá az olvasztott vajat, és egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába egy kanál hátával vagy kézzel nyomkodjuk jól bele. Hűtsük körülbelül 30 percig.
Tegyük a krémsajtot és a porcukrot egy keverőtálba, és keverjük jól össze. (Ha kapunk kezeletlen narancsot, akkor a krémbe reszeljünk narancshéjat is. Mivel nekem nem volt ilyen narancsom, sajnos ki kellett hagynom belőle.) A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval és óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszát. Öntsük rá a kekszalapra, és oszlassuk el egyenletesen. Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára vagy legalább 4 órára.
Tálalás előtt helyezzük rá a narancsgerezdeket, és bőségesen hintsük meg gránátalmamagokkal.
A receptet a BBC Good Food magazin 2014. januári számában találtam, de változtattam rajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése