2014. február 5., szerda

Kínai mogyorós csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
másfél evőkanál étkezési keményítő
1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított földimogyoró
1 piros kaliforniai paprika (eredetileg 2 chilipaprika)
1 kávéskanál barna cukor
só, bors

A szószhoz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál őrölt gyömbér

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az étkezési keményítővel. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, hozzákeverjük a keményítős csirkéhez és 10 percre félretesszük. A paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a mogyorót pedig durvára törjük. A mártáshoz a szójaszószt habverővel simára keverjük a rizsecettel, az étkezési keményítővel, a gyömbérrel, és másfél dl vízzel. Egy wokban erős lángon felmelegítünk 1 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a mogyorót, aztán szűrőlapáttal kiszedjük. 
A wokba öntünk még 2 evőkanál olajat, felforrósítjuk, beledobjuk a csirkecsíkokat, megszórjuk a barna cukorral és nagy lángon rázogatva-kevergetve megsütjük a húst. A megsült csirkéhez öntjük a szójás mártást, rászórjuk a mogyorót, a hagymát és a paprikát, és kb. 5 perc alatt összepirítjuk az ételt.

Forrás: Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése