2013. január 2., szerda

Sonkatorta

Egészségben, boldogságban, szeretetben gazdag új évet kívánok minden kedves olvasómnak!

Hozzávalók:
1 alma
2 burgonya
2 sárgarépa
15 dkg zöldborsó
1 csemegeuborka
3 főtt tojás
10 dkg mozzarella
20 dkg gépsonka
A mártáshoz:
1,5 dl majonéz
2 dl tejföl
mustár
só, bors
4 dkg zselatin
egy húsleveskocka



A zöldborsót, a kockákra vágott burgonyát és sárgarépát megfőzzük. Az almát, a csemegeuborkát, a tojást és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. Egy gyümölcskenyérformát folpackkal kibélelünk és a sonkaszeleteket egymás mellé rakosgatjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A húsleveskockát 1,5 dl vízben melegítve feloldjuk majd beleöntjük az előzetesen 8 evőkanál hideg vízben elkevert zselatint is. Kevergetve éppen csak 1 percig forraljuk, amíg feloldódik. Langyosra hűtjük és a mártáshoz keverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket is és a sonkával bélelt formába simítjuk. A tetejét is kirakjuk sonkaszeletekkel és hűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formából kiborítjuk a tortát, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Forrás: Príma konyha, 2012. január

1 megjegyzés:

  1. Én is szoktam hasonlót készíteni, nagyon szeretjük kaszinótojás mellé.
    Boldogságos Új Évet Neked! :)

    VálaszTörlés