2013. január 21., hétfő

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell, felcsíkozva
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 cm-es reszelt gyömbér
1 sárgarépa
1 konzerv ananász
fél konzerv kukorica
5 evőkanál paradicsompüré
1 kupaknyi ecet
1 evőkanál szójaszósz
só, bors

Az ananász levét, a szójaszószt, az ecetet, a reszelt gyömbért, a paradicsompürét és a lisztet habverővel simára keverjük. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott répát és a csirkemellet. Puhára pároljuk, hozzáadjuk az ananászt és a kukoricát, majd ráöntjük a szószt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg kicsit besűsűrödik. Rizzsel tálaljuk.

Ihlet: a Paradicsom és kókusz blogról.

1 megjegyzés: