2015. június 29., hétfő

Zabkorpás gofri eperszósszal

Egy hete, az utolsó pár szem epret felhasználva készült ez a diétás gofri, a receptet itt találtam. 

Hozzávalók:
4 ek. teljes kiőrlésű rozsliszt
4 ek. zabkorpa
1 dl tej
1 kk. sütőpor
kevés vaníliakivonat
2 tojás
1 ek. eritrit

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a zabkorpával és a sütőporral. A tojássárgákat az eritrittel, a tejjel, a vaníliakivonattal és a lisztes keverékkel simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne a massza, kevés tejet adjunk hozzá. A tésztát kb. 10 percig állni hagyjuk, majd gofrisütőben adagonként kisütjük. Villával összenyomkodott eperrel tálaltam, de természetesen ízlés szerint bármilyen feltéttel fogyasztható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése