2015. június 19., péntek

Kókuszpalacsinta eperszósszal

A változatosság kedvéért ismét egy epres recept.:) Ám természetesen nem csak eperszósszal, hanem másfajta gyümölccsel, vagy lekvárral, illetve tetszés szerinti öntettel is kínálhatjuk ezeket a kókuszlisztből készült palacsintákat.  
A receptet a Brioche blogon találtam. 

Hozzávalók: 2 főre
2 ek. kókuszliszt
2 ek. teljes kiőrlésű (tönköly) búzaliszt (én ehelyett Dia wellness sütőlisztet tettem bele)
1 ek. édesítő (pl. eritrit)
0,5 dl szódavíz (ha még kókuszosabb ízekre vágyunk, szódavíz helyett használjunk kókusztejet)
késhegynyi sütőpor
2 db tojás


A liszteket és a sütőport egy tálba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt. Hozzáütjük a tojásokat és csomómentesre keverjük. Ezután annyi szódavízzel, vagy kókusztejjel öntjük fel, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. Kevés kókuszzsírt hevítünk egy serpenyőben, a tésztából púpos evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
Az eperszósz nagyon egyszerű: az epret megtisztítjuk, megmossuk és összeaprítjuk. :) 

1 megjegyzés: