2015. szeptember 14., hétfő

Brokkolifelfújt - Blogkóstoló, 24. forduló, II. felvonás

Hát, ez is megtörtént velem. Nevezetesen az, hogy véletlenül elnéztem a blogkóstoló játék sorsolását, és nem arról a blogról választottam receptet, ahonnan kellett volna. Ezúton is köszönöm Ildinek és Tündének az észrevételt, így még időben tudom korrigálni ezt a malőrt... 
Szóval, a történtek után egy napom maradt arra, hogy a nekem sorsolt Cheftündér blogon keressek és elkészítsek valami tetszetőset, így sajnos idő- és alapanyag hiányában korlátozottak voltak a lehetőségeim. Persze később is el lehet készíteni azokat a finomságokat amiket kinéztem, de most a pár napja hűtőben árválkodó brokkolit felhasználandó készítettem az alábbi húsmentes ételt. Eredetileg karfiol szerepel a receptben, de ennyi turpisság talán belefér. :) 

Hozzávalók: 
1 fej brokkoli
3 db tojás
3 kanál liszt
3 nagyobb kanál tejföl
só, bors, szerecsendió
kakukkfű (eredetileg medvehagyma, no de az sem volt épp kéznél...)

A brokkolit rózsáira szedjük és párolóbetétes fazékban megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a tojássárgákat pedig simára keverjük a liszttel és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a párolt brokkolit, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Egy szilikonos hosszúkás formába simítjuk (akinek nincs ilyen, az a sütőformát kenje ki olajjal, és szórja meg morzsával), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 




2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen!!!! Nagyon aranyos és korrekt hozzáállás tőled és csak példaként tudom említeni bárhol!!! Természetesen bárkivel előfordul, hogy elnéz valamit, de hogy ilyen gyorsan és kedvesen korrigálja.....szóval külön jól esett és meghatott! Köszönöm még1x! Különösen azért , mert aki járt már úgy, hogy nem készítettek ebben a játékban tőle, ismeri az érzést. Tudom, hogy nálad egészen másról volt szó, mégis azonnal "vetted a lapot", és pótoltad!
    Egyébként nagyon szép lett a brokkolis változat, szerintem még jobb mint az eredeti, szóval most én foglak utánozni téged, és kipróbálom ebben a formában is! :)
    üdv. ChéfTündér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves tőled, köszönöm szépen! Minden jó, ha jó a vége! :)) Egyébként szerintem brokkolival, karfiollal, egyaránt nagyon finom!

      Törlés