2015. szeptember 4., péntek

Nektarinos brownie

Korábban készítettem egy karamelles brownie-t, a tészta ezúttal ugyanaz, de a tetejére szeletelt nektarin került. Azt kell mondjam, ez a verzió sem rosszabb, mint a karamelles... :)

Hozzávalók:
12 dkg étcsoki
12 dkg vaj
2 tojás
5 dkg cukor
7 dkg liszt
1 ek. holland kakaópor
csipet só
A tetejére: 
nektarin

A nektarint megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. 
A csokit felaprítjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, majd megvárjuk hogy langyosra hűljön. Közben összekeverjük a kakaóport, a lisztet és a sót. A csokis masszát simára keverjük a két tojással, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet. 
A masszát egy vajjal kikent, kisebb formába öntjük (amit én használtam, az 23 x 16 cm-es). 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon csinosak lettek, biztosan finomak is! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűen néz ki, egy szelet napsugár a csokitengerben! :-)

    VálaszTörlés
  3. Micsoda hasonlat, köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés