2013. február 24., vasárnap

Cékla-répa saláta, a Blogkóstoló 7. fordulójára

Vikvi, a Blogkóstoló 7. fordulójának háziasszonya Zsuzska blogját sorsolta nekem. Érdemes Zsuzskánál körülnézni, nagyon sok egészséges, reform étel található nála. Gondban is voltam hogy mit válasszak, végül ebédre a sült csirkecomb mellé ezt a salátát készítettem el köretként.

Hozzávalók:
1 nagy cékla
1 nagy sárgarépa
olívaolaj
fehérborecet
só, bors, őrölt kömény
szezámmag (eredetileg nem szerepelt a salátában, de én tettem bele)

A céklát és a répát meghámozzuk, megmossuk és aprítógéppel összevágjuk. Egy tálban alaposan összekeverünk kb. 4 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál fehérborecetet egy csipet sóval, csipet borssal, fél teáskanál őrölt köménnyel és egy kis szezámmaggal. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, alaposan összeforgatjuk és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük hogy az ízek összeérjenek.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a szezámmag, legközelebb teszek bele én is! :-)

    VálaszTörlés