2012. december 23., vasárnap

Mézes "szívek"

Csalóka az elnevezés, mert nincs benne méz és még csak nem is szív alakú... Viszont nagyon csokis, nagyon tömény, nagyon hízlaló, és nagyon gyorsan elkészíthető!:) Régebben többször sütöttem, és most ismét elkészítettem. Köszönet a receptért Evának!

Hozzávalók:

A tésztához:
2,5 dl rétesliszt
2,5 dl finomliszt
2,5 dl cukor
3 dl tej
10 evőkanál meggylekvár (az eredeti receptben sárgabarack)
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

A töltelékhez:
20 dkg csokoládé
8 evőkanál meggylekvár (az eredeti receptben sárgabarack)

A tetejére:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem sül. Közben felolvasztjuk a 20 dkg csokit, belekeverjük a lekvárt, majd rákenjük a tölteléket a megsült tésztára. A töltelékre öntjük a tészta másik felét, és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem sül. Ha kihűlt, a tetejét csokimázzal bevonjuk: ehhez a margarint egy edényben felforrósítjuk (akkor jó, ha már forr), ekkor levesszük a tűzről, és beledobjuk a csokikockákat, madj kézi habverővel kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk hogy megszilárduljon.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes recept:) Békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot, én is boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!

      Törlés