2012. december 27., csütörtök

Sári mézes

Hozzávalók:

A tésztához:
5 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 tojás
1-1,5 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
50 dkg liszt

A krémhez:
5 dl tej
3 púpozott evőkanál finomliszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
vaníliakivonat ízlés szerint, vagy egy vaníliarúd kikapart magjai

A tetejére: 10 dkg olvasztott csokoládé



A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük (én egy éjszakára hűtőbe tettem). Pihentetés után 3 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapon külön-külön kisütjük. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliát, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt krémet, és csomómentesre keverjük. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejét pedig csokimázzal bevonjuk. Csak másnap szeleteljük, ha a mézes lapok már megpuhultak.

Forrás: Ízletes krémesek - Receptek a nagyitól

2 megjegyzés:

  1. Hát ez jöhet, mert krémes! Nagyon finomnak néz ki a csoki a tetején! :-))

    VálaszTörlés