2015. február 14., szombat

Gránátalmás-fehércsokis panna cotta

Valentin napra, vagy bármikor. :) Láttam egy klassz gránátalmás pohárkrémet, és ebből kiindulva kreáltam az alábbi verziót, kókuszreszelék helyett viszont fehércsokit használtam. 

Hozzávalók:
4 dl tej
2,5 dl tejszín
2 evőkanál méz
10 dkg fehércsoki
vaníliakivonat
1 ek. zselatin

A gránátalmás részhez:
1 gránátalma
1 dl víz
1 teáskanál méz
1 csapott evőkanál zselatin

A tejet és a tejszínt egy tűzálló edénybe öntjük, beletördeljük a csokit és kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Amikor a zselatin szépen feloldódott, vaníliakivonattal ízesítjük. Poharakba adagoljuk és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük hogy teljesen megdermedjen.

A gránátalmát kimagozzuk. A vizet a cukorral és a citromlével felforraljuk, levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint. Ezután beleszórjuk a gránátalma magokat, majd picit hűlni hagyjuk. A hűtőből kivesszük a poharakat, rákanalazzuk a gránátalmás zselét és visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése