2015. február 26., csütörtök

Almás-sajtos hagymasaláta - Szakácsmustra, 8. forduló

A meghosszabbított határidőnek hála, részt tudok venni a Szakácsmustra aktuális fordulójában. Ezúttal Frank Júlia a kiválasztott szakács, az ő receptjei közül kell egyet elkészíteni az Őrülten jó ételek blog szerzőjének javaslatára. Az interneten találtam egy receptválogatást, Frank Júlia: Alapreceptek kezdőknek címmel, ebből való az alábbi saláta.

Hozzávalók:
50 dkg alma (tisztítva mérve)
25 dkg kemény sajt (lehetőleg többfajta)
3 fej hagyma
3 dl tejföl
5 dkg márványsajt
1 ek. mustár
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom kicsavart leve
só, bors

Az almát apró kockákra vágjuk, citromlével azonnal meglocsoljuk és jól összeforgatva, salátástálba tesszük. Hozzáadjuk az ugyancsak apró kockákra vágott sajtot, valamint az előzőleg megtisztított, szintén apróra vágott hagymát. 
A tejfölbe belekeverjük a mustárt, a darabolt márványsajtot, a törött borsot és a zúzott fokhagymát, majd nyakon öntjük vele az almás-sajtos hagymát. Jól összeforgatva és szorosan lefedve érleljük a hűtőszekrényben legalább fél napig. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése