2015. február 8., vasárnap

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:
40 dkg batáta (édesburgonya)
2 db alma (35- 40 dkg)
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1-2 ek. étkezési keményítő
szerecsendió

A vöröshagymát, a fokhagymát nagyobb darabokra vágjuk és olvasztott vajon megfuttatjuk.
Az alma felét és a batátát meghámozzuk, szintén feldaraboljuk, a hagymákhoz adjuk, majd felöntjük bő 1 liter vízzel, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük és puhára főzzük.Botmixer segítségével simára turmixoljuk és tejszínnel kikevert keményítővel besűrítjük.
Tálaláskor tökmaggal szórtam meg, de tehetünk bele reszelt sajtot is. Recept: innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése