2015. január 14., szerda

Light pizza - VKF! 69. forduló

A VKF! jelen fordulójának témája a trükkös tészta, vagyis a tésztában olyan hozzávalónak kell szerepelnie, amelynek egyébként nem ott lenne a helye. Nos, túrót általában nem teszünk a pizzatésztába, úgyhogy az alábbi recept szerintem nevezhető trükkös pizzának, annál is inkább, mert lenmaglisztet tartalmaz.:) 

Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró
3 ek. lenmagliszt
2 tojás
1 ek. natúr  joghurt
csipetnyi só
A tetejére:
fűszerek (oregano, bors, bazsalikom)
3 nagyobb paradicsom
sonka, vagy tetszés szerint bármi más
reszelt sajt

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a házi paradicsomszószt a tetejére. Dobjuk a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd amikor meghasadtak, vegyük ki őket, így már könnyen le lehet húzni a héjukat. A szárát vágjuk ki, botmixerrel, vagy turmixgépben turmixoljuk pépesre, és ízesítsük sóval, oreganoval, bazsalikommal. 
A tésztát egy kiolajozott sütőlapra tesszük, és vizes kézzel vagy vízbe mártott kanál hátával kör alakúra egyengetjük. 200 fokon 10 percig elősütjük, majd megkenjük a szósszal és ráhelyezzük a feltétet. (Én sonkát és reszelt sajtot tettem rá.) Megsütjük és picit hűlni hagyjuk, mert forrón könnyebben szétesik a tésztája. Tálalás előtt rukkolát szórtam a tetejére. 
Recept: innen

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta kis pizzát készítettél, biztosan finom lehet a túrós tésztájával :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Konyhavirtuóz!

    Nagyon finom és ötletes pizzát készítettél!
    Emiatt e-mailt is írtam neked. :)

    Reni

    VálaszTörlés