2015. január 7., szerda

Barackos kölespuding

A kecskeméti barackos kölestorta óta tudjuk, hogy a barack és a köles mennyire illik egymáshoz. Ezt a finomságot kóstolva pedig bizton állíthatom: nem csak tortában, hanem egy pohárban is jól megférnek egymás mellett.:) 

Hozzávalók:
1 dl köles
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
2 ek. méz
citrom
fahéj
baracklekvár (jóféle házi kajszilekvár)

A kölest elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. Mézzel, citromlével és fahéjjal ízesítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A poharak aljára kanalazunk egy kevés pudingot, erre lekvárt teszünk, majd ismét pudingot. A tetejét aszalt barackkal díszítjük.

5 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! Keresem a minél kevesebb cukrot tartalmazó édességeket mostanában és ez remekül illik a képbe! Köszi érte!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán nincs mit.:) Tipp: ha cukormentes lekvárral készíted, vagy friss barackot turmixolsz össze, akkor még kevesebb cukrot fog tartalmazni.

      Törlés
  2. Még sosem ettem kölest, izgalmasan hangzik. Fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a remek alkalom, tessék kipróbálni! :)

      Törlés
  3. Szeretem a kölest. Kipróbálom. :)

    VálaszTörlés