2014. augusztus 17., vasárnap

Barackos-kakaós kevert süti

Egyszerű, hamar elkészíthető kevert süti, amelyhez ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt használhatunk. Barbin keresztül, Gerditől jutott el hozzám ennek a könnyű, puha tésztának a receptje... köszönet érte! 

Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve és héja
1 dl olaj
30 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 csapott evőkanál kakaó + 1 evőkanál tej
60 dkg gyümölcs (nálam barack)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, csipetnyi sóval és az olajjal. Felváltva adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet és a tejet. Óvatosan a tésztába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd 2/3-át egy vajjal kikent tepsibe simítjuk. A maradék masszához keverünk egy kanál kakaót és tejet és a világos tésztára adagoljuk egy kanál segítségével. Megszórjuk a gyümölcsökkel, majd tűpróbáig sütjük. 

2 megjegyzés:

  1. De csábító fotót készítettél róla! Nagy öröm ily módon viszontlátni a sütiket:-)
    Még barackkal nem készítettem, nem is tudom, miért, hisz kedvenc gyümölcsöm.

    VálaszTörlés
  2. De szép lett, még csak most vettem észre, de legalább észrevettem!!! :)))) Köszönöm Neked és Gerdinek is!

    VálaszTörlés