2014. július 29., kedd

Kakaós-gyömbéres keksz

Hozzávalók (kb. 20-30 darabhoz):

20 dkg vaj
7,5 dkg nádcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg liszt
1/2 citrom leve
10-15 darab kandírozott gyömbér, apróra vagdosva

A közepesen puha vajat, a cukrot, a vaníliát kikeverjük. Beleszitáljuk a kakaót és a lisztet, hozzáadjuk a citromlevet és a gyömbért, sima tésztává gyúrjuk. Kettévesszük a tésztát, nagyjából 3-4 cm-es átmérőjű hengereket formázunk belőlük, műanyag fóliába csavarjuk. Néhány órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a fóliát, éles késsel egy centis szeletekre vágjuk a hengereket. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokos sütőben, 17-18 perc alatt készre sütjük. A kisült kekszeket néhány percig pihentessük még a tepsin, mert frissen elég törékenyek. Recept: innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése