2014. július 1., kedd

Csokis-diós banánkenyér

Érett banánok kiválóan eltüntethetők ebben a süteményben, Barbinak köszönet a receptért

Hozzávalók:
23 dkg liszt
4 dkg kakaópor
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
csipet só
2 tojás
11 dkg olvasztott vaj
2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve
5 dkg dió nagyobb darabokra összetörve
5 dkg durvára vágott étcsokoládé

Egy mély tálban a lisztet, kakaóport, cukrot, sütőport, sót összekeverjük. A banánokat villával pépesítjük, majd az olvasztott vajat és a tojásokat hozzákeverjük. A lisztes és a banános keveréket fakanállal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót és csokoládét, majd egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

1 megjegyzés:

  1. Megcsinaltam es nagyon finom. Jo volt az allaga meg 1-2 nap mulva is.

    VálaszTörlés