2013. március 29., péntek

Odaliszk

Mónikánál találtam ezeket az omlós kis sütiket, de kicsit módosítottam a recepten. Sajnos a habréteg elég vékony lett a tetején, szerintem érdemesebb növelni a mennyiségét.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg darált dió (eredetileg mandula)
12 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A tetejére:
lekvár (nálam ribizli)
3 tojásfehérje
5 dkg porcukor (eredetileg 10 dkg)
5 dkg reszelt csokoládé

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és végül a reszelt csokoládét. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a tetejére simítjuk a tojáshabot és forró sütőben megsütjük. (Mónika a nyers tésztát vágta szeletekre, de nekem annyira puha lett a tésztám, hogy nem tudtam volna egyesével tepsire rakosgatni, ezért egyben sütöttem meg az egészet.)

4 megjegyzés: