2013. március 25., hétfő

Fasírtocskák zöldséges szószban

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
kb. 5 evőkanál zsemlemorzsa (update)
1 vöröshagyma
2 db sárgarépa
50 dkg gomba
3 db zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
fél kaliforniai paprika
2 dkg liszt (update)
1 zöldségleveskocka
2 dl tejszín
só, bors
2 csipet szárított kakukkfű
2 csipet majoránna

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a gombát és a paprikát vékony szeletekre, a sárgarépát és a zöldhagymát karikákra vágjuk. A darált húshoz adjuk a zsemlemorzsát, a tojást, az áttört fokhagymát, a hagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majoránnával és kakukkfűvel. Összedolgozzuk és egy kicsit állni hagyjuk, majd apró gombócokat formálunk belőle (nekem ebből az adagból kb. 25 db lett). Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a fasírtokat, aranybarnára sütjük, majd tányérra szedjük.
A serpenyőben visszamaradt olajba tesszük a zöldségeket, megpirítjuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejszínnel. Beletördeljük a leveskockát, hozzáadjuk a gombócokat és pár perc alatt összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése