2012. november 21., szerda

Grízes kókusztekercs

Alíznál találtam ezt a receptet, akinek a sima kókusztekercs krémje túl vajas, az szeretni fogja ezt a verziót.

Hozzávalók a kekszes tésztához:
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
3 evőkanál rum
kb. 1-1,5 dl tejszín vagy tej
1 kávéskanál fahéj

Hozzávalók a kókuszos krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
2 dl tej
3 evőkanál búzadara 
vaníliakivonat
15 dkg porcukor
csipet só

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a sót, kevergetve sűrűre főzzük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, vaníliakivonattal ízesítjük.
A darált kekszet szárazon összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a rumot és annyi tejszínt (vagy tejet), hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozzuk.
A kekszes tésztát és vékonyra nyújtjuk, rákenjük a kókuszos krémet és feltekerjük. Kókuszreszelékbe hempergetjük a tekercset és tálalásig hűtőbe tesszük.





2 megjegyzés:

  1. Netes keresgélésem során, találtam rá a blogodra!HŰ milyen fantasztikus ételek és sütik:)tudnák válogatni belőle!
    Üdv Juditka
    http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/- szívesen látlak én is a konyhámban!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Én is tudnék válogatni tőled! (Valószínűleg fogok is.:)

    VálaszTörlés