2012. november 9., péntek

Mézes-mustáros pulyka

Hozzávalók:

1 db nagyobb pulyka felsőcomb
3-4 fej vöröshagyma
1/2 fej fokhagyma
3 evőkanál méz
1 nagy doboz tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
só, bors


A húst kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük ízlés szerint. Kevergetve megpirítjuk a húst. Rátesszük a mézet, a zúzott fokhagymát, és attól függően, hogy a hús mennyi levet engedett, vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, és amikor már egészen puha a hús, behabarjuk vele. Utolsó lépésként beletesszük a mustárt, majd állandó keverés mellett összeforraljuk.

Forrás: Nosalty.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése