2012. november 12., hétfő

Sajtos-petrezselymes zsemle

Hozzávalók (6 db zsemléhez):

1 és 1/4 bögre víz
1 teáskanál cukor
1 és 1/2 teáskanál só
1/2 bögre reszelt füstölt sajt
3 és 1/2 bögre liszt (nálam 2 bögre BL 80 liszt és 1 1/2 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt)
1 csapott evőkanál száraz élesztő
apróra vágott petrezselyem



A hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk és kb. kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk és 6 darabra osztjuk, majd zsemleformára igazítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kétszeresére kelesztjük. Vízbe mártott ecsettel megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: A sütés bibliája



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése