2012. szeptember 29., szombat

Expressz magvas kenyér (Rachel Allen)

Egyik nap este 9 körül vettem észre, hogy nincs itthon kenyér másnap reggelire. Eszembe jutott, hogy egyszer régen a tv-ben láttam Rachel Allen műsorát, ő készített olyan kenyeret amiben csak össze kellett kavarni a hozzávalókat, aztán ment is a sütőbe a tészta. Rákerestem, és hol máshol, mint Limaránál találtam meg a receptet.:) A kenyér pedig alig több mint egy óra alatt elkészült.

Hozzávalók:
3 dl langyos víz
1 teáskanál méz
2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
7,5 dkg BL 80 liszt
5 dkg magkeverék (nálam napraforgó és szezámmag)
5 dkg zabpehely
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj

Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe és elkeverjük. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük, majd beleöntjük az élesztős vizet, és alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába simítjuk, és letakarva hagyjuk pihenni amíg a sütő bemelegszik (kb. 20 perc). Mielőtt sütőbe tesszük, egy éles késsel hosszában bevágjuk a tetejét. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.





2 megjegyzés: