2012. szeptember 11., kedd

Cukkinis kenyértorta

Ezt a receptet évekkel ezelőtt olvastam a Nők Lapja Café-n, de Ottisnál is megtaláltam. Azóta többször is elkészítettem, maradék szikkadt kenyér felhasználására kiválóan alkalmas.

Hozzávalók:
6-8 szelet szikkadt kenyér
2 db paradicsom karikára vágva
50 dkg cukkini meghámozva, lereszelve
4 tojás
1,5 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
2 ek. zsemlemorzsa
zöldfűszer ízlés szerint(oregano, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem)

A cukkinit kb. 8-10 percig pároljuk, aztán hagyjuk kihűlni. 2 tojást elkeverünk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd a kenyérszeleteket egy pillanatra belemártjuk. Ezekkel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy az oldalán legyen kb. 3-4 cm magas perem. (Én most nem tettem az oldalára kenyeret.) Berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 5-6 percig sütjük. A maradék tejszínes tojáshoz hozzákeverjük a másik 2 tojást, sót, borsot és a zöldfűszerek illetve a sajt felét. Ezt a keveréket ráöntjük a cukkinire, összekeverjük és a sütőből kivett kenyérre pakoljuk. Erre a töltelékre rárakjuk a paradicsomszeleteket. Ezután a zsemlemorzsát összekeverjük a maradék fűszerrel, egy kevés sóval és a maradék reszelt sajttal majd rászórjuk a paradicsom tetejére. Ezután visszatoljuk a sütőbe, levesszük a hőmérsékletet 170 fokra és tovább sütjük kb. 30 percig.



3 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! Nagyon tetszik,mert kenyér is van,cukkini is van... Akkor semmi oka, hogy ne készüljön el! :-))
    Gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik, és mivel innen kell valami nagyon finomat készítenem a Blogkóstolóra, sokat fogok Nálad vendégeskedni. ;-D További sok sikert Neked!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Bár még nem túl sok bejegyzés van, remélem találsz kedvedre valót a Blogkóstoló alkalmából! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok kedvemre való van Nálad. Nehéz lesz választani, de majd csak sikerül!

    VálaszTörlés