2012. április 12., csütörtök

Sajtkeksz

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mustár
7 dkg margarin
10 dkg füstölt reszelt sajt
1 tojás
1 kávéskanál só
csipetnyi bors

A lisztet a sütőporral, mustárral, borssal egy tálba tesszük, belemorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a villával felvert tojást. Tésztát gyúrunk belőle, majd hengerré formázzuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Egy centiméter széles darabokra vágjuk fel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Nem szabad tovább, mert kemény lesz. Sokáig eláll.

Forrás: Süssünk, főzzünk - Sós sütemények





Szerintem már alig akad olyan, aki ne ismerné az új gasztroblog-gyűjtőoldalt - amelyet Szepyke alkotott - de azért közzéteszem az elérhetőségét:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése