2012. április 11., szerda

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
kb. 10 dkg aszalt szilva
4 szelet bacon
kevés rum

bors
fehérbor

Az aszalt szilvát beáztatjuk egy kis rumba, majd a mikróba tesszük 20-30 másodpercre, hogy jobban magába szívja az italt. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a bacont, majd szilvát rakosgatunk rá. Óvatosan feltekerjük és hústűvel összetűzzük. Tepsibe fektetjük, öntünk alá egy kis vizet és fehérbort, én tettem mellé néhány gerezd fokhagymát is. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és kicsit megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése