2017. január 5., csütörtök

Kolbászos-sajtos csónakok - Szakácsmustra, 21. forduló

Az új évet egyből játékkal indítom, egyúttal minden kedves olvasómnak és látogatómnak sikerekben, egészségben és finom falatokban gazdag boldog új évet kívánok! 

Ani a parókia konyhájából a háziasszonya a "Szakácsmustra" játéknak, ő pedig a kelt tészták, kenyerek, péksütemények koronázatlan királynőjét, Limarát választotta ebben a fordulóban. Limara receptjei közül már többet kipróbáltam, és egytől-egyig nagyon elégedett voltam. Ezúttal a csónakokat sütöttem meg, reggelire, uzsonnára, vagy akár egy tartalmas leves után is kiváló fogás, a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatjuk. 



Hozzávalók:
1 kis pohár joghurt (140 g)
kb. 2 dl tej
1 tojás (elhagyható, tejjel pótolható)
0,5 dl olaj
2 tk. só
40 dkg liszt
10 dkg graham liszt
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő

A hozzávalókat kenyérsütő gép segítségével tésztává dagasztjuk, rugalmasnak, de jól nyújthatónak kell lennie. Kelesztőtálban hagyjuk duplájára kelni, majd lisztezett felületre borítjuk és 8 egyforma darabba vágjuk. Egyenként hosszú csík formára nyújtjuk, és megtöltjük. A töltelék lehet apró kockára vágott kolbász, szalámi, sonka, hagyma stb. 
A nyolc tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd egy éles pengével hosszában, jó mélyen bevágjuk őket, úgy hogy a két végén 2-2 cm maradjon csak.
Letakarjuk és hagyjuk megint kelni. Sütés előtt mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése