2017. január 24., kedd

Kakaós Lala-kifli

Évekkel ezelőtt a Nők Lapja fórumán söpört végig a Lala kifli láz, én is többször sütöttem már, de eddig mindig sós verzióban. Most viszont kakaós vajas krémmel töltöttem, és bár nagyon szeretem a csokis-kakaós édességeket, Lala kifliből nekem ezután is a sós a nyerő. De ezt is érdemes kipróbálni, reggelire, tízóraira, vagy akár uzsonnára remek péksütemény. 



Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 dl tej
1 dl olaj
5 dkg cukor
5 dkg élesztő
1 pohár kefír
2 tojás (1 db a tésztába, 1 db lekenni)
csipet só


A hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk. Ha nincs gépünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a langyos liszthez, és a többi anyaggal együtt kelt tésztát dagasztunk. Rugalmas, jól formázható tésztát kapunk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.  


Töltelék:  
15 dkg margarin
2 csapott ek. kakaópor
3 ek. porcukor

A margarint habosra keverjük a kakaóporral és a porcukorral. 
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nyolc darabba vágjuk, cipót formálunk belőlük. Egy darabot vékony kör alakúra nyújtunk, félretesszük és egy újabb darabot ugyanolyan méretű körre nyújtunk. Ezt a lapot megkenjük a krémmel és beborítjuk a másik kör alakú tésztával. A kört 16 cikkre vágjuk, és egyenként feltekerjük őket. A feltekert kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, még 20 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 8-10 perc alatt. Így készítjük el a többi cipót is, összesen 64 darab kis kiflit kapunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése