2016. június 13., hétfő

Almás-ribizlis morzsasüti

A Tv Paprika egyik műsorában láttam ezt az egyszerű és gyors morzsasütit, egy Miss Dahl nevű hölgy készítette. A hozzávalókat csak nagyjából jegyeztem fel, ő nem pont ilyen gyümölcsöket használt, de ebben a receptben az a jó, hogy kedvünkre variálhatjuk a gyümölcsöket. Aki plusz kalóriára vágyik, tálaláskor tegyen a tetejére egy gombóc vaníliafagylaltot is! :)

Hozzávalók:
A gyümölcsös réteghez:
4 alma
1 marék ribizli
40 g vaj
40 g barnacukor
1 kk. fahéj

A morzsához:
100 g liszt
100 g zabpehely
60 g barnacukor
100 g vaj

Az almát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A vajat és a cukrot összeolvasztjuk, az almát pár percig főzzük benne, közben fahéjjal ízesítjük. A tészta hozzávalóit kézzel elmorzsoljuk. 
A gyümölcsöket tűzálló formába simítjuk, rászórjuk a morzsát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése