2016. március 28., hétfő

Húsvéti pástétom

Ezzel a tojásos pástétommal szeretnék 

minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket 

kívánni! 

(Lajos Mari receptje volt a kiindulópont, de itt-ott változtattam a hozzávalókon, van amit ki is hagytam belőle. Az eredeti recept a 66 húsétel című könyvben található.)


Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 csomag bacon
6 db tojás
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling

bors

A tojásokat keményre főzzük, majd tisztítás után a két végén a fehér részt levágjuk. Erre azért van szükség, hogy felvágáskor szép szeleteket kapjunk. A csirkemell filét kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és aprítógéppel péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínt, sóval és borssal ízesítjük. 
Egy püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk, majd baconszeleteket fektetünk bele. Ráhalmozzuk a húspép felét, majd kis árkot alakítunk ki a közepén, ebbe tesszük bele a tojásokat. A húsmassza másik felével beborítjuk, majd ráhajtjuk a szalonnaszeletek kilógó részeit. Alufóliával letakarjuk és egy mélyebb tepsibe tesszük a formát, a tepsibe pedig annyi forró vizet öntünk, hogy a forma közepéig érjen. 
180 fokos sütőben kb. 50 percig gőzöljük, és a formában hagyjuk kihűlni. Nehezékkel lenyomatjuk (lehet ez konzerves doboz, vagy vizespalack), legjobb ha egy egész éjszakán át így hagyjuk. Tálaláskor kiborítjuk a formából és felszeleteljük. 


3 megjegyzés: