2016. január 2., szombat

Zserbógolyó

Még karácsonyra készültek ezek a kis falatnyi bonbonok, ezekkel szeretnék minden kedves látogatómnak boldog új évet kívánni! 

Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 evőkanál narancslikőr (vagy helyette konyak, barackpálinka)
1 evőkanál víz
2 evőkanál por cukor
1 evőkanál baracklekvár
1/2 teáskanál rumaroma vagy rum
A csokibevonathoz:
15 dkg étcsokoládé

A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Az aszalt barackokat ledaráljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni. A csokit gőz felett megolvasztjuk, a golyókat megmártjuk a csokiban, majd egy sütőpapírra helyezzük és száradni hagyjuk. Ha gyerekek is fogyasztják, akkor a narancslikőrt helyettesítsük narancslével. 


1 megjegyzés:

  1. Viszont kívánom. Helyesek a bonbonok! Játék van nálam. Kukkants be!

    VálaszTörlés