2016. január 23., szombat

Kolbászos krumplileves

Ebben a zimankóban nincs is jobb, mint egy tál forró, laktató leves. Nagymamám sokszor készített finom kolbászos krumplilevest házi csipetkével, olcsó és kiadós étel. Gizinél láttam hasonló receptet, köszönet érte! 

Hozzávalók: 
füstölt kolbász (ízlés szerint)
3-4 db krumpli
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
1/2 zeller
2 gerezd fokhagyma

5-6 db szemes fekete bors
2 db babérlevél
köménymag (ízlés szerint)
Erős Pista (ízlés szerint)
1 tk pirospaprika
2,5 dl tejföl

A csipetkéhez:
1 tojás
 liszt (amennyit felvesz)

A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A füstölt kolbászt felkarikázzuk. 
Egy fazékban 2-3 ek. olajon elkezdjük párolni a zöldségeket. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, jól összeforgatjuk és egy kicsit pároljuk. 
Ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd vízzel felengedjük. Ízlés szerint sózzuk, szemes borssal, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük. Amikor már félpuhára főttek a zöldségek, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és így főzzük tovább.
A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát és állandó keverés mellett a leveshez keverjük. Levesbetétként frissen gyúrt csipetkét adunk hozzá és pár percig még együtt főzzük. 



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a levesed, és örülök hogy tudtam ötletet adni hozzá. Régen sokszor tettem én is csipetkét a levesbe, de finom is volt. Mostanában az időhiány, vagy éppen a lustaságom miatt, gyorsan beleszaggatom a nokedlit, és pár perc főzés elég is neki.

    Köszönöm, hogy megemlítettél, és belinkelted a receptemet!!

    VálaszTörlés