2014. szeptember 19., péntek

Körtés-gyömbéres gyümölcskenyér

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 körte
kandírozott gyömbér
csipetnyi só

A vajat habosra keverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és egy csipet sót.  A körtét meghámozzuk, felkockázzuk és a gyömbérrel együtt a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntjük, elsimítjuk a tetejét és 180 fokon kb. 1 órán át, tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. 
A BBC Good Food magazin 2012. októberi számában jelent meg a recept. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése