2014. március 7., péntek

Pöttyös guru kehely

Túró, karamell, csoki és némi mogyoró... ezer köszönet Flat-Cat-nek ezért a csodás pohárkrémért!
Virtuálisan Flórának is küldök kóstolót születésnapja alkalmából (mivel nagyon szereti a csokoládét és a túrót), és ezzel szeretnék neki további jó sütkérezést kívánni! :)

Hozzávalók:
A túrós réteghez:
50 dkg túró
3 evőkanál tejföl
1 citrom leve
4 evőkanál cukor
A karamellás réteghez:
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor 
A csokis réteghez: 
8 dkg tejcsoki
8 dkg tejszín
4 dkg törökmogyoró (nálam sótlan földimogyoró került bele)


A túrót kikeverjük a tejföllel, a citromlével, a cukorral és kelyhekbe kanalazzuk. Ha nagyon darabos, használjunk inkább botmixert, hogy minél krémesebb legyen.
A karamellás réteghez a cukorból világos karamellt készítünk, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad. Ha már kihűlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.
A törökmogyorót kis láng felett megpirítjuk száraz serpenyőben, amíg illatozni kezd, majd ha langyos, ledörzsöljük a héját, és késsel durvára vágjuk. Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, és ha megolvadt, belekeverjük a mogyorót. Ha langyos, a karamellrétegre kanalazzuk és elsimítjuk.
Fogyasztás előtt célszerű 1-2 órát pihentetni a hűtőben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.

1 megjegyzés:

  1. A karamella is majdnem bekerült az 5 közé, a túró gurut pedig nagyon szeretem, úgyhogy tökéletes!:)

    VálaszTörlés