2014. március 23., vasárnap

Csirkecomb paradicsomos lencsével

A Good Food magazin januári számában találtam ezt a receptet, de egy kicsit átalakítottam. Paradicsomos verzióban készítettem el, eredetileg viszont mustárt és tejfölt kellett volna hozzáadni.

Hozzávalók (2 főre):
2 db egész csirkecomb
20 dkg lencse
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5-7 dl víz
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál paradicsompüré
petrezselyem
só, bors

A hagymákat felszeleteljük, a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és olajon mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Kivesszük az olajból, beledobjuk a hagymákat, üvegesre pároljuk. Rátesszük a lencsét, aláöntjük a vizet, sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve hagyjuk párolódni. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a ketchupot és a paradicsompürét, a csirkecombokat visszatesszük a lencse tetejére, és lefedve készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése