2013. december 31., kedd

Kinder bueno torta


Az év utolsó receptje... tavaly sós (óra)tortát készítettem, idén egy nagyon finom süteményt sütöttem meg (óra)torta formában. Ezzel kívánok minden kedves látogatómnak boldog, békés új évet!


Hozzávalók: 
A tésztához: 
6 db tojásfehérje 
6 evőkanál cukor 
1 evőkanál olaj 
2 evőkanál liszt 
2 evőkanál zsemlemorzsa 
1 teáskanál sütőpor 
15 dkg pörkölt, durvára vágott dió
mogyorókrém
A krémhez: 
6 db tojássárgája 
13 dkg cukor 
5 dl tej
1 dl habtejszín 
5 dkg vaníliás pudingpor 
10 dkg csokoládé 
15 dkg margarin 
A bevonáshoz: 
4 dl habtejszín
Az összeállításhoz: 
háztartási keksz

A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a habot, rászórjuk a diót. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és jó vastagon megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tejből, a tejszínből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, kihűtjük. A margarint habosra keverjük, szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Tejszínhabbal bevonjuk és tetszőleges módon díszítjük. (Én egy kevés tejszínhabot félretettem, hozzászitáltam 1 evőkanál kakaóport, és habzsák segítségével rajzoltam rá a számokat.)

3 megjegyzés: