2013. november 21., csütörtök

Szalonnás-hagymás pite


Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt (15 dkg finomlisztet és 5 dkg rozslisztet használtam)
10 dkg margarin
1 tojás


A töltelékhez:
10 dkg bacon
20 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só, bors
petrezselyem

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kb. fél órára hűtőbe tesszük. A bacont csíkokra vágjuk és zsírjára sütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymákat és üvegesre pirítjuk. A tejfölt összehabarjuk a tojásokkal és a kihűlt szalonnás hagymára öntjük. Borssal és sóval ízesítjük, de a sóval vigyázzunk, mivel a szalonna is sós. A tésztát egy piteformába simítjuk, ráöntjük a tölteléket és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.


sütés előtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése