2013. november 18., hétfő

Étteremhét extra - tapasztalatok

Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakavatott étteremkritikus, de miután volt szerencsém az étteremhét alkalmával több éttermet is kipróbálni, gondoltam megosztom a tapasztalataimat. Személy szerint nagyon örülök ennek a rendezvénynek, hiszen ilyenkor azok is elmennek éttermekbe, akik amúgy nem, vagy csak ritkán járnak, arról már nem is beszélve, hogy adott összegért (3.300.- Ft) különlegesebbnél különlegesebb menüket lehet kóstolni. Egy hátránya van a dolognak: a választás nem könnyű.:)

A Prime Steakhouse-ról - amely az étteremhét 6. helyezettje lett - jó véleményeket hallottam, ezért ide foglaltam először asztalt. Könnyen megközelíthető elegáns hely, a pincérek kedvessége és jólöltözöttsége pedig felülmúlhatatlan. Nyakkendőben, ropogósra vasalt ingben minden egyes fogás után megkérdezik a vendéget hogy ízlett-e az étel, a kiszolgálás pedig nagyon gyors, egymás után érkeztek a finomságok. A hölgyeknek pedig külön táskatartó padocskát tesznek az asztal mellé, ilyet még sehol sem láttam.

forrás: http://www.primerestaurant.hu/

Az alábbi menüt választottam: 
Grillezett kacsamáj kávé brulee-vel, narancsos-diós brióssal 

 Grillezett bélszíncsíkok kucsmagombával, házi papardellével


Csokoládés túrómousse, zöldalma sorbettel     



Összességében elnyerte a tetszésemet, a menü fénypontja kétségkívül a grillezett kacsamáj volt. Egy apró megjegyzés: a zöldalma sorbet egy kakaós kekszmorzsás-magos keveréken ült, szerintem jobban érvényesült volna, ha ez a gombóc tetejére kerül, talán úgy még ennél is dekoratívabb lett volna.

A Manna Lounge & Éttermet semmiképp sem hagyhattam ki, hiszen ők lettek az étteremhét legjobbjai. Hangulatos belső tér, oldalt székek, középen kanapék találhatóak, ötletes megoldás a borosüvegek dekorációként való elhelyezése a gerendákban, egyedül a középen felakasztott szúnyoghálós ablakot nem tudtam mire vélni... Vacsoraidőben lehet hogy az asztalokon az üvegpoharakban található apró mécseseket is meggyújtják, kora délután ezt nem tapasztaltam. A pincérek itt is barátságosak, bár azt nem kérdezték meg, hogy ízlettek-e a fogások.

forrás: http://www.mannalounge.com/galeria
Az ételsor a következő volt: 

San Daniele sonka ruccolával és kecskesajttal töltött párnácskákkal  

Lazacderék juhtúró felfújttal és zöldfűszeres mártással

Feketeerdő mousse szezám grillázzsal


Mindegyik étel nagyon finom volt, egyedi ízek, érdekes kompozíciók (pl. Feketeerdő szezámos grillázzsal). A rózsaborsot külön kiemelném, tekintve hogy az előételt és a főételt is megbolondította.:) A végén pedig egy kedves gesztus: utalványt adnak ajándékba, amellyel február végéig ugyanezen az áron lehet 3 fogásos menüt választani egy szűkített étlapról. 

A Vogue Étteremhajó 3. helyezést ért el a versenyben, és mivel étterem majdnem minden sarkon van, a hajóétterem viszont meglehetősen ritka :), ezért is szerettem volna kipróbálni. Exkluzív, stílusos berendezés, kényelmes székek és fotelek, a Dunára néző oldalon ülve pedig nem csak a fantasztikus ízeket, hanem a páratlan panorámát is élvezheti a vendég. A kiszolgálás rendben ment, fizetéskor pedig kedvesen érdeklődtek a menüvel kapcsolatban. 

forrás: http://www.restaurantvogue.hu/site/hu/fotogaleria
A következő fogásokat kóstoltam: 

Vogue Tapas Ízelítő: Padlizsánkrém fokhagymás pirítóssal, Kacsamáj terrine rozmaringos almával, Kocsonyázott csülökhús primőr zöldségekkel, Mini caprese nyárs balzsam lekvárral


Egy szóval jellemezném az előételt: ízorgia. A padlizsánkrémtől kezdve a füstölt csülkös kocsonyán keresztül egészen a kacsamáj terrine-ig, amely fenomenális volt az almaszósszal együtt.

Puhára főzött kacsacomb ropogósra sütve burgonyafánkkal, glasírozott birsalmával, könnyű finomfű mártással


Az előétel után egy hasonlóan kitűnő főétel következett. A kacsacomb valóban puha, kellemesen harmonizál a selymes mártásban megbújó birsalmával, mindezt pedig tökéletesen kiegészíti a ropogós burgonyafánk.

Csokoládé szuflé (black&white) mentás szederraguval



a belseje maga a (csoki)mennyország...
Egyszerűen tökéletes: mind íz, mind látvány szempontjából, méltón megkoronázza a menüt. A szuflé belsejéről pedig beszéljen inkább a fotó.:)

Kíváncsian várom a következő étteremhét programot, és azt tanácsolom: aki még nem próbálta, feltétlenül foglaljon asztalt legközelebb. Számottevő különbség vélhetően nincs a legjobb éttermek között, de ha a fentiek alapján kellene győztest hirdetnem, kétség sem férhet hozzá, hogy a Vogue Étteremhajót választanám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése