2013. október 13., vasárnap

Sonkás-sajtos rakott padlizsán

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
liszt
2 tojás
20 dkg füstölt, főtt tarja
20 dkg reszelt (füstölt) sajt
5 paradicsom
pár levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A tarját vékonyra vágjuk, a padlizsánokat hosszában felszeleteljük és megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, az enyhén felvert, sózott tojásba mártjuk, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük. Ugyanebben a serpenyőben a tarjaszeleteket is megsütjük. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Apróra vágjuk, és bazsalikommal, sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával ízesítve sűrűre főzzük. Egy tepsibe rétegezzük a padlizsánt, rátesszük a tarjaszeleteket, majd a paradicsomszósz és a reszelt sajt felét. Egy újabb réteg padlizsánnal és paradicsommal befedjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és kb. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.

A Nők Lapja konyha 2012. szeptemberi számában találtam a receptet, de picit változtattam rajta.



rétegezés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése