2013. október 31., csütörtök

Körtés-diós muffin

Hozzávalók:
18 dkg finomliszt
7 dkg rozsliszt
1 marék durvára vágott dió
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
80 ml étolaj
20 dkg tejföl
11 dkg cukor
csipet só
1,5-2 dl tej
2 db körte

A liszteket összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a cukorral és a sóval. Egy másik tálban elhabarjuk a tojást a tejföllel és az étolajjal. A masszát a lisztes keverékhez adjuk, és apránként hozzákeverjük a tejet. A körtéket meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. Végül beleszórjuk a diót és a körtét, óvatosan elkeverjük, és papírkapszlival kibélelt muffinsütőbe adagoljuk. Kb. 25 perc alatt 180 fokon alatt aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 12 db muffin lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése