2013. június 17., hétfő

Csokoládés palacsintafelfújt - VKF! 57. forduló

Ami  palacsintázásra szólította fel a háziasszonyokat a VKF! aktuális fordulója alkalmából. Bár a sós palacsintákat is nagyon szeretem, most egy édes verziót hoztam a játékra.

Hozzávalók:
A palacsintához:
3 tojás
12 evőkanál liszt
0,5 dl olaj
4 dl tej

A töltelékhez:
3 tojás
15 dkg étcsokoládé
1 vaníliás cukor

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük és palacsintasütőben kisütjük.
A töltelékhez a csokoládét összetörjük, és gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Ebbe keverjük bele folyamatosan az olvasztott csokit és a tojássárgákat.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük, és kivajazott tepsibe tesszük. A maradék krémet rákanalazzuk a tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Recept: innen.


1 megjegyzés:

  1. Ó, guszta! Már el is felejtettem, hogy ez nálunk is szokás volt, csak túrós pacsi tejfölös öntettel, még sosem kóstoltam csokisan! Nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés