2013. június 12., szerda

Csokoládés- duplán epres brownie

Épp azon töprengtem hogy ennék valami csokisat, és a hűtőben lévő kevéske epret is fel kellene használni, amikor megláttam a teller-cake blogon ezt a sütit. A csokoládé és az eper csábításának pedig nem tudtam ellenállni... Sőt még meg is fejeltem a dolgot: duplán epres brownie-t sütöttem, ugyanis eperkrémes étcsokoládét használtam. A cukor mennyiségét jócskán csökkentettem, de nekem elég édes lett így is.



Hozzávalók:
20 dkg vaj (eredetileg 19 dkg)
20 dkg epres étcsokoládé (eredetileg 19 dkg)
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg nádcukor (eredetileg 25 dkg)
11 dkg liszt
csipetnyi só
15 dkg eper

A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokoládés masszát, a lisztet és a csipetnyi sót, és óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét megszórtam tisztított, félbevágott eprekkel. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk hogy ne süssük túl a brownie-t!

sütés előtt

3 megjegyzés:

  1. Szia! Még sose sütöttem brownie-t, (bár egy étcsokis tésztareceptem nekem is van, csak abban külön kell felverni a fehérjét), de ma azt hiszem ezt a receptet fogom felhasználni, mégpedig meggyel... Gyönyörű lett, szép munka! ;-) (Megkérdezhetem, hogy milyen programmal cimkézed fel a képeidet, hogy látszódjon, hogy saját? - köszönöm előre is válaszod ;-) szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre sikerült megfejtenem a felcimkézés titkát... :) A receptet pedig köszönöm, fantasztikusan finom lett meggyel is! ;-)

      Törlés
  2. Gyönyörűséges lett!!! És mekkora ötlet az epres csoki bele! Először automatikusan tejcsokira gondoltam, de aztán láttam, hogy ráadásként epres-étcsokival dolgoztál! Gondolom nem volt gond a maradék elosztásával...;-DDD

    VálaszTörlés