2017. július 31., hétfő

Cukkinis-csokis püspökkenyér

Szívesen csempészem a cukkinit süteménybe, mert így azzal nyugtathatom magam, hogy valamivel egészségesebb a süti... Na persze a cukkini pozitív tulajdonságait a cukor és a csokoládé kellő mértékben ellensúlyozza. :) 

Hozzávalók:
20 dkg cukkini
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 tk. sütőpor
1 tk. fahéj
csipetnyi só
20 dkg liszt
100 ml olívaolaj
5 dkg csokoládé
5 dkg mazsola
1 csomag tortadara (maradék volt, amit sürgősen fel kellett használni... helyette tehetünk bele több csokoládét)

A cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a tojásokat. Az olajjal és a cukorral elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a csokoládét apróra vágjuk, és a mazsolával együtt a legvégén adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntjük és 175 fokon sütjük kb. 40 percig. Recept: innen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése